31 Temmuz 2009 Cuma

Yeni Pin / New Pin





Yeni pin oyuncak yelkenli (toy sailboat) Coffee Shop'ta.
The new pin toy sailboat is located in the Coffee Shop.

Star Reporter Kitap Kodları / Star Reporter Book Codes

2 tane kod bulabildim:
I found 2 codes:

-What word is on page 6, 5 words from the left on line 5?
-Printed

-What word is on page 7, 6 words from the left on line 12?
-Staff

Bu kodlardan birisi çıkana kadar geri gidip tekrar girin. (Biraz zor olduğunu ben de biliyorum) Bu kitabı açınca 2000 coins kazanacaksınız.
Until one of these codes appear go back and enter again. (I know it's a bit hard) You will unlock 2000 coins.

Haberler / News

Yeni penguen rengi 7 Ağustos'ta gelecek.
New penguin color will arrive on August 7.



Gary parti düzenliyor anlaşılan.
Apparently Gary will throw a party.




Yeni Penguin Style Kataloğu 7'sinde geliyor.
New Penguin Style Catalog will be released on August 7.




Ayrıca yeni pin yarın (31 Temmuz) geliyor.
Also new pin will arrive tomorrow (July 31).

Türkçe Gazete Sayı #198 / Newspaper in Turkish Issue #198








29 Temmuz 2009 Çarşamba

Ajan Görevleri 4 - 5 - 6 - 7

Görev 4 Avalanche Rescue (Çığ Kurtarması)

Gary ile 2. konuşmayı seçerek konuşun. Size bir şey söyleyecek yukarıdakini seçip dışarı çıkın. Sağ taraftan geçen bölümde kullandığımız can kurtaranı alın ve Ski Village'e gidin. Ski Lodge'a girip sağ taraftaki oltayı alın. The Beach'e gidin, oradan Lighthouse'a girin. Sol taraftan kayığın üstünden ipi alın. Şimdi oltayı, ipi ve cankurtaran fırlatıcısını birleştirin. Sol taraftan merdivenlerden çıkın, telefonunuzdan çıkaracağınız ingiliz anahtarı ile teleskobu alın. Tekrar Ski Village'e dönün. Ağlayan bir penguen göreceksiniz. Onunla konuşun. " I can take a look.." deyin. Onun solundaki tüyü alın. Sports Shop'a gidin. Sağ taraftaki mankenin kemerini alın. Dışarı çıkın, teleferiğe tıklayın. Kemeri koyun böylece teleferik düzelecek. Sports Shop'a geri dönün, sol taraftan Gary's Room yani Gary'nin odasına çıkın. Sağ tarafa bakın, bir tripod göreceksiniz, teleskobu onun üstüne yerleştirip dışarı bakın. En aşağı ulaşan yolu ezberleyin ya da bir kenara not edin. Şimdi Mountain'e gidin. Sol tarafa gidip doğru sıraya göre ilerleyin. En uca ulaştığınızda yaptığınız makineyi alıp boşluğa tıklayın. Şimdi sağ üstteki dalı kırın. Dalın üstündeki pengueni alın. Sağdaki pengueni alın. Penguenin birini dalın üstüne bırakın. Sağından geçerek aşağıdaki pengueni alın. Tüm penguenleri soldaki taşın yanına bırakın. Taşı itecekler. Şimdi 3 pengueni tekrar alın ve aşağıdaki pengueni alın. Geri dönüp Gary'le konuşup tüyü verin ve oyun bitti. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.


Görev 5 Secret of the Fur (Tüyün Sırrı)

Gary ile konuşun, icadının üstüne tıklayın. Telefonunuzdan çıkardığınız tarak ile soldaki tüyleri tarayın. Makine analiz edecek, geri dönüp G ile konuşun size tüy verecek, onu da analiz edin. Geri dönüp G ile konuşun. Plazaya gidin. Pizza Parlor'a girin. Oradaki penguenle konuşun. Yandan bir tane acı sos (hot), bir tane çikolata ve pizzayı alın. Alamazsanız penguenle konuşup tekrar deneyin. Şimdi sol tarafa gidin ve mumu alın. Haritadan Ski Village'e gidin. Orada Ski Lodge'a gidin ve balık avlanılan yere gidin. Oradaki penguene pizzayı verin, town'a gidip Coffee Shop'a gidin. Oradaki penguenle konuşup sağ üstündeki makineye tıklayın. Tekrar penguenle konuşup bir daha tıklayın. İlk olarak ingiliz anahtarınızla soldaki boruyu takın. Sonra üstteki bardağı aşağı koyun. Çıkan yere çikolata sosunu dökün. Sağdaki dereceyi çevirin düğmeye basın, size sıcak çikolata verecek onu alıp geri dönün. The Beach'den Lighthouse'a gidin. Sağ taraftan ipi alıp penguenlerle konuşun. Yukarı çıkıp Bir bakının. HQ'ya gidin. "Gadget Room"a girin. Soldan vantilatörü alıp The Beach'e gidin. Kapının yanındaki ağı alın. Yine Lighthouse'a girip yukarı çıkın. Vantilatörle bidonu kendinize yaklaştırın. Size yaklaşınca telefonunuzdan çıkaracağınız makasla ipi kesin. Benzini alın ve yine HQ'dan "Gadget Room"a gidin. Sağ taraftan Gary ile konuşup acı sosu, sıcak çikolatayı ve benzini makineye dökün. Gözlüğü alıp Ski Lodge'a gidin. Saklanan penguenle konuşun ve aldığınız iple ağı birleştirin. Balık tutulan yere gidip ağaca tuzağı kurun. İçine mumu koyun, klutzy gelip almaya çalışınca tıklayın, tuzak kapansın. Tuzağın kapandığını gören Herbert kaçacaktır, düşürdüğü tüyü alın, klutzy'i de alıp HQ'ya dönün. Gadget room'a girip Gary ile konuşun ve Klutzy'i verin. Tüyü makineye sokun. Analiz bitince geri dönün ve oyun bitsin. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.

Görev 6 Question For A Crab (Yengeç İçin Bir Soru)

Gary ile konuşun. Makineyi çalıştıracak, makine patlayacak ve yengeç kaçacak, sürekli takip edin. Bir süre sonra yuvarlanıp ormana düşeceksiniz, yine takip edin, sonra bir yere girecek siz giremeyeceksiniz. Sağ tarafa gidin. Oradan sol tarafa gidin. Telefonunuzdaki makasla ipi kesin. Çuvalı alın. En sağdan geri dönüp puffle'a bir tane verin. En sağa gidin Bir tane meyveyi içeri atın puffle da içeri girecek sizin için kapıyı açacak. Peşinden gidin tuzağa düşürüleceksiniz. Herbert size kendini tanıştıracak ve konuşacaksınız. Konuşma bitince sağ tarafa gidin ve kolun üstüne bir tane o aldığınız meyveden koyun. Puffle suyu açacak, bir tane de akan yerin yukarıdaki tarafına koyun, su yön değiştirecek. Bir tane de engeli tutan ipin ucundaki yere koyun. Böylece düzenek çalışacak ve kafesten kurtulacaksınız. Sağ tarafa gidip masadan acı sosu ve arkasındaki planı alın. Biraz daha sağa gidip ipi ve çapayı alın. Şimdi sola gidip kapıyı açın, çığ düşecek, eritmek için meyveyle acı sosu birleştirin, bu sefer puffle daha fazla yanacak ve çığı eritecek. Dışarı çıkın ve sağdaki yola girin. Oradan en soldaki yola ve yine soldaki yola girin. İple çapayı birleştirin ve dağa atın. Kurtulduğunuzda önce Ski Lodge'dan balık tutulan yere Herbert'ın yanına gidin, hangi çeşit pizza istediğini dinleyin, (bende seaweed dedi ama değişebilir de) ve yürüyerek pizza parlor'a gidin. Oradaki penguenden pizzayı isteyin. Alın ve Herbert'ın yanına dönün. Pizzayı verin, o pizzayla oyalanırken kolu çekin. Daha sonra makineyi çalıştıracaklar ama ters yöne gidecekler. Daha sonra Gary gelecek, onunla konuşup planı ona verin ve oyunu bitirin. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.

Görev 7 Clockwork Repairs (Saat Kulesini Tamir)
G İle konuşun, monitörlerden Snow Forts'a, Klutzy ile Herbert'ın bozduğunu göreceksiniz. Geri dönüp G ile konuşun, sağ taraftan "Gadget Room" gidin. Yine sağ taraftan cankurtaran simidini alıp Dock'a gidin. Sağ taraftaki penguenlerle konuşup vurma oyununu oynayın. 3 kere vurunca saat kulesinin parçasını size verecek. Şimdi Iceberg'e gidin, sol taraftan buzu almaya çalışın ama alamayacaksınız. O yüzden HQ'ya gidin. Sağdaki mıknatısı almaya çalışın şifre soracak, ajan alfabesine bakıp "key" yazın. Mıknatısı alıp Iceberg'e gidin. Buzu mıknatısla çekin. Oradan The Beach'e gidin. Sol tarafa gidip sarı penguenle konuşun. Kovayı alıp Ski Village'e gidin. Sol tarafta ağlayan bir penguen göreceksiniz, onları dinleyip Town'a gidin. Oradaki Penguene "Wait, I've been looking for..." deyin. Verdiği çizimi alıp Pizza Parlor'a gidin. Yerde notalar göreceksiniz. Onları alıp Stage'e gidin. Piyanonun üstüne notaları koyup çalın, böylece puffle arkadaşınız olacak. Şimdi Snow Forst'a gidin ve kovaya kar doldurun. Geri Stage'e dönüp puffle'a önce çizimi sonra kovayı verin böylece sizin için yeni bir dişli yapacak. Dişliyi alın ve HQ'ya gidin. Gadget Room'a girip soldaki makineye bu dişliyi koyun. Kolu çekin, ortaya gelince kara basın böylece sertleşecek ve yine kolu çekin. Bir de aynı yolla ateşe basarak aldığınız buz içindeki yayı eritin. Çıkan yayı alın ve Snow Forts'a gidip saate basın, parçaları yerine takın.Herbert arayacak ve sonra G ile konuşacaksınız böylece oyun bitecek. Madalyanızı almayı unutmayın.

Takıldığınız yer varsa sorabilirsiniz.

Yeni Kitap



Star Reporter adında yeni bir kitap geldi, kodları henüz internette yok.

Treasure Book Series 4 Geliyor!



Youtube'a giremeyenler girebilmek için buraya tıklasın.
Ktunnel kullanmak isteyenler buraya tıklasın.

28 Temmuz 2009 Salı

Ajan Görevleri 1 - 2 - 3

Görev 1 Missing Puffles (Kayıp Puffle'lar)

Aunt Arctic'le konuşun. Ice Rink'e gidin sağ taraftan puffle resimlerini alın. Aunt Arctic'in yanına dönün, resimleri verin. Pet Shop'a gidin sol tarafta bir not göreceksiniz onu okuyun. Kodlanmış olarak yazılmıştır şöyle yazıyor:

"G HAS
???
PAIR OF
SOCKS"

Yani: Gary'nin ??? çift çorabı var. ?'li kısım değişiyor işte onu siz bulmalısınız. Bulunca bir yere kaydedin. Sports Shop'a gidin. Gary ile konuşun. İlk olarak "Yes, Please" daha sonra "Do you have any SPECIAL items?" e tıklayın. Kod isteyecektir kod olarak kaydettiğiniz numaraları girin. Size dolabı açacak, dolaptakileri alın. Ice Berg'e idin içinde can simidi olan makineyi kullanarak buz kütlesinde kalan penguenleri kurtarın (Sol altta rüzgarı gösteriyor ona dikkat ederek atın) . Hepsini kurtarınca Ski Mountain'a gidin. Ağlayan bir penguen göreceksiniz. Telefonunuzu çıkarın. Sağ üstte "Tools" yazısının sağındaki kırmızı butona tıklayın.İngiliz anahtarını seçin ve teleskobu tamir edin. Teleskoptan baktığınızda sol tarafta puffle'ın uçuştuğunu göreceksiniz. Tallest Mountain'e gidin. Yukarıya bakın ve Gary'nin verdiği kancayla dağa tırmanın.. Puffle'la konuşun ve onları geri götürün. Aunt Arctic'le konuşun ve görev bitti =).

Madalyanızı ve mektubunuzu almayı unutmayın.

Görev 2 G'S Secret Mission (G'nin Gizli Görevi)

G ile konuşun, alttakini seçin. Sonra tekrar konuşun, şifre isteyecek "Mogul" yazın. Yes'e tıklayın. Sizden buluşunu test etmenizi isteyecek. Aracı alıp Mountain'a gidin. Oyuna başlayın. Eninde sonunda kaza yapıyoruz ama oyunun zevkini çıkarmaya bakın. Gözünüzü açtığınızda kitabı ve sol taraftaki ipi alın. Bir ileri gidin. Gördüğünüz bitkinin meyvelerinden 3 tane alın. Daha sonra sağdaki ağacı 3 kere sallayın. Düşen tencereyi alın ve bir ileriye gidin. Puffle'lar göreceksiniz birine tıklayın siyah hariç hepsi kaçacak. Siyaha bir tane az önce aldığınız meyveden verin. Önce ortaya sonra sola gidin. Kırık bir kızak göreceksiniz onu alın. Daha sonra en sola, ortaya ve yine en sola gidin. Nehir kıyısına geleceksiniz. Aldığınız iple kızağı birleştirin. Onunla da aldığınız meyveyi birleştirin. Daha sonra sola gidin ve onu nehire atın. Balık yakalayacaksınız. Balığı alın, sonra tavayı suya daldırın.Sağ taraftaki yolların arasındaki odunu alın ve soldaki yoldan gidin. Bulduğunuz mağaraya girin. Sağ tarafa gidin ve bir tane taşa tıklayın. Taşların ortasına odunu koyun. Üstüne kitabı koyun. Şimdi puffle'a bir tane meyve verin ki ateş yaksın. Ateşin üstüne balığı koyun ve pişince yiyin. Sonra suyu kaynatın ve için. Uykunuz gelecek uyuyacaksınız. Uyandığınızda dışarı çıkın. Ajanla konuşun. Daha sonra G ile konuşun ve görev bitti.

Madalyayı ve Mektubu almayı unutmayın.


Görev 3 Case of the Missing Coins (Kayıp Bozukluk Olayı)

Penguenle konuşun. Hep en yukarıdakileri seçin. Daha sonra sağ taraftaki ofise gidin. Geniş bir kanepe var onun altındaki disket ve atacı alın. Sonra bilgisayarı açın ve disketi sürün. My Files > Combination_Number'a girin. Bunu bir yere not edin. Geri dönün penguenin yanına inin, onunla konuşup yes'e tıklayın. Soldaki numaralara tıklayın. Numaraları üstten başlayarak saat yönünde girin. Confirm'e basın. Kapı açılacak üsttekii seçin ve içeri girin. Yukarıdaki coinlere tıklayın ve yine birincileri seçerek konuşmayı tamamlayın. Telefon çalacak G'nin yanına gidin. Sol üstteki anahtarı alın. Gift Shop'a dönün. Yukarı çıkın. Sol taraftan anahtarla kapıyı açın. İçeri girip önce tüyü alın sonra İngiliz Anahtarınızla POWA BOX'ı açın. Atacı yeşil çipin üstüne atıp aleti bozun. HQ'ya gidin sağ taraftaki aleti alın. Town'a gidin penguenle konuşup içeri girin. HQ'dan aldığınız ışıkla Boiler Room'a inin. Sağa gidip FUSE BOX'a tıklayın. Tüm kırmızıları yok etmeye çalışın. Daha sonra G'nin yanına gidin tüyleri verin ve oyunu bitirin.

Takıldığınız yer varsa sorabilirsiniz.

Yeni Server'lar Geldi!


Sasquatch başta olmak üzere 4-5 tane yeni server geldi.

Çalındık :P

İşte o çok güzel site (!):



Nasıl Gizli Ajan Olunur?

Sağ üstte bulunan M işaretine tıklayın:


Daha sonra "Become a Secret Agent"e basın.



Soruları şu şekilde yanıtlayın:

1. Honest

2. Being Mean or Rude

3. Report them

4. Saying their address

5. I want to keep Club Penguin safe

6. I want to help other penguins.


Oyundan çıkıp tekrar girdiğinizde, ajan telefonunuzu alabilirsiniz.

Nasıl Tur Rehberi Olunur?


En az 45 günlükseniz Ski Village'e gidip Tours gişesine tıklayın. "Take the Quiz"e basın. Size sorulan soruları doğru olarak cevaplayınca tur şapkasını kazanacaksınız. İşte sorular, yanıtları ve türkçeleri:

Soru: How does the Pink Puffle play? (Pembe Puffle nasıl oynar?)
Cevap: Skips with a skipping rope. (İp atlayarak.)

Soru: Which of these rooms doesn't have music playing in the background? (Bu odalardan hangisinde müzik yoktur?)
Cevap: Pet Shop

Soru: What is the name of Captain Rockhopper's ship? (Rockhopper'ın gemisinin adı nedir?)
Cevap: The Migrator

Soru: In what room can you find old copies of the Penguin Times? (Club Penguin Times gazetesinin eski sayılarını nerden bulabilirsiniz?)
Cevap: Boiler Room

Soru: Which room has a Cuckoo clock? (Hangi odada guguklu saat vardır?)
Cevap: Ski Lodge

Soru: How many Sled Racing tracks are there? (Kaç tane kızak yarışı alanı vardır?)
Cevap: 4

Soru: Which of these rooms does NOT have a game in it? (Bu odalardan hangisinde oyun bulunmaz?)
Cevap: Beach

Soru: Which color of puffle can catch on fire? (Hangi Puffle alev alabilir?)
Cevap: Black (Siyah)

Soru: What day does the news paper come out? (Yeni gazete ne zaman gelir?)
Cevap: Thursday (Perşembe)

Soru: What is the name of the big fish in Ice Fishing? (Ice Fishing oyunundagi büyük balığın adı nedir?)
Cevap: Mullet

Soru: How do you get a Pin? (Bir pini nasıl alırsın?)
Cevap: Walk on top of it. (Üstüne yürüyerek.)

Soru: How many coins does it cost to buy a player card background? (Bir arkaplan kaç bozukluğa mâl olur?)
Cevap: 60

Soru: What item is thrown out of the truck in level 4 of Bean Counters? (Çevirebilen varsa yardımcı olsun.)
Cevap: A Flower Pot (Bir saksı.)

Soru: What item is always hidden in a different place in the Clothing Catalog every month? (Hangi item her zaman, her giysi kataloğunda farklı yerlerde gizlenmiş olarak bulunur?)
Cevap: Viking Helmet

Soru: Which of these games has a shark in it? (Bu oyunlardan hangisinde köpek balığı bulunur?)
Cevap: Jetpack Adventure

Şapkanızı başka hiçbir şey giymeden giyerseniz w tuşuna basınca "TOURS HERE" tabelası kaldırırsınız.


Otomatik olarak bilgi vermek için şuna tıklayın: Messages > Activities > Give a Tour

Card-Jitsu Nasıl Oynanır, Nasıl Ninja Olunur?



Her turda, her iki Öğrenci oynamak için bir kart seçer. Gizli , sessizce ; bir Ninja gibi.

card jitsu

Barışçıl su ateşi yener.

card jitsu

Çok soğuk kar kış serinliği ile suyu yener ve onu dondurur.

card jitsu

Kızgın ateş, güçlü, yakıcı ısısıyla karı yener ve kar erir.

card jitsu

Kartlar aynı olduğu zaman karşılaşma daha bitmemiştir, yüksek olan numara kazanır.

card jitsu

Bir orman gibi, zafere ulaşmak için 2 yolunuz vardır.

card jitsu

Kazanmak için ilk yol : Aynı türden, farklı renkten 3 karta sahip olmak.

card jitsu

İkinci Yol : Farklı renklerde farklı kartlara sahip olmak.

card jitsu

Eğer unutursanız, mouse’u soru işaretinin üstüne getirin.

Nasıl Ninja Olursunuz?

card jitsu

Dojo ‘ da yarım saat sessizce bekleyin. Hayır.. bekle. Sadece şakaydı.

card jitsu

Ninja olmak için, karşılaşmaları kazanarak tecrübe kazanmalısınız.

card jitsu

Sen ustalaştıkça, ben sana farklı renklerde kuşaklar vereceğim.

card jitsu

Siyah kuşak olduğunda, benimle karşılaşmalı ve kazanmalısın. Ve ben son derece iyiyimdir.

card jitsu

Benim yeteneğimi geçtiğinde, esaslı bir usta olacaksın ve ninja olacaksın.

card jitsu

LEGEND/GÖSTERGE

Tavsiye: Kuşakları daha hızlı kazanmak için Sensei ile konuş ve “Competition Mode”unu seç

Kaynak gösterilmeden kopyalanılmamasını rica ediyorum...

Eski sitemden kopyalanmıştır...

24 Temmuz 2009 Cuma

Renk Oylaması Geldi

color vote
color vote

İşte renklerin nasıl göründüğü:

Aqua:
aqua

Lavender:
lavender

Maroon:
maroon

Penguin Storm 7 Rehberi

Penguin Storm 7, oyunu bizim için daha kolay hale getiren bir nevi hile aracıdır.

Burdan İndirebilirsiniz

Yeni başlayanlar için biraz karmaşık gelebilir. İşte açıklamalar:















Memberlar için 2 tane non-patched id buldum:
  • ID# 435 - Red Baseball cap
  • ID# 436 - Blue Baseball cap
Daha fazla bulabileniz lütfen söyleyin ki ekleyeyim.