29 Temmuz 2009 Çarşamba

Ajan Görevleri 4 - 5 - 6 - 7

Görev 4 Avalanche Rescue (Çığ Kurtarması)

Gary ile 2. konuşmayı seçerek konuşun. Size bir şey söyleyecek yukarıdakini seçip dışarı çıkın. Sağ taraftan geçen bölümde kullandığımız can kurtaranı alın ve Ski Village'e gidin. Ski Lodge'a girip sağ taraftaki oltayı alın. The Beach'e gidin, oradan Lighthouse'a girin. Sol taraftan kayığın üstünden ipi alın. Şimdi oltayı, ipi ve cankurtaran fırlatıcısını birleştirin. Sol taraftan merdivenlerden çıkın, telefonunuzdan çıkaracağınız ingiliz anahtarı ile teleskobu alın. Tekrar Ski Village'e dönün. Ağlayan bir penguen göreceksiniz. Onunla konuşun. " I can take a look.." deyin. Onun solundaki tüyü alın. Sports Shop'a gidin. Sağ taraftaki mankenin kemerini alın. Dışarı çıkın, teleferiğe tıklayın. Kemeri koyun böylece teleferik düzelecek. Sports Shop'a geri dönün, sol taraftan Gary's Room yani Gary'nin odasına çıkın. Sağ tarafa bakın, bir tripod göreceksiniz, teleskobu onun üstüne yerleştirip dışarı bakın. En aşağı ulaşan yolu ezberleyin ya da bir kenara not edin. Şimdi Mountain'e gidin. Sol tarafa gidip doğru sıraya göre ilerleyin. En uca ulaştığınızda yaptığınız makineyi alıp boşluğa tıklayın. Şimdi sağ üstteki dalı kırın. Dalın üstündeki pengueni alın. Sağdaki pengueni alın. Penguenin birini dalın üstüne bırakın. Sağından geçerek aşağıdaki pengueni alın. Tüm penguenleri soldaki taşın yanına bırakın. Taşı itecekler. Şimdi 3 pengueni tekrar alın ve aşağıdaki pengueni alın. Geri dönüp Gary'le konuşup tüyü verin ve oyun bitti. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.


Görev 5 Secret of the Fur (Tüyün Sırrı)

Gary ile konuşun, icadının üstüne tıklayın. Telefonunuzdan çıkardığınız tarak ile soldaki tüyleri tarayın. Makine analiz edecek, geri dönüp G ile konuşun size tüy verecek, onu da analiz edin. Geri dönüp G ile konuşun. Plazaya gidin. Pizza Parlor'a girin. Oradaki penguenle konuşun. Yandan bir tane acı sos (hot), bir tane çikolata ve pizzayı alın. Alamazsanız penguenle konuşup tekrar deneyin. Şimdi sol tarafa gidin ve mumu alın. Haritadan Ski Village'e gidin. Orada Ski Lodge'a gidin ve balık avlanılan yere gidin. Oradaki penguene pizzayı verin, town'a gidip Coffee Shop'a gidin. Oradaki penguenle konuşup sağ üstündeki makineye tıklayın. Tekrar penguenle konuşup bir daha tıklayın. İlk olarak ingiliz anahtarınızla soldaki boruyu takın. Sonra üstteki bardağı aşağı koyun. Çıkan yere çikolata sosunu dökün. Sağdaki dereceyi çevirin düğmeye basın, size sıcak çikolata verecek onu alıp geri dönün. The Beach'den Lighthouse'a gidin. Sağ taraftan ipi alıp penguenlerle konuşun. Yukarı çıkıp Bir bakının. HQ'ya gidin. "Gadget Room"a girin. Soldan vantilatörü alıp The Beach'e gidin. Kapının yanındaki ağı alın. Yine Lighthouse'a girip yukarı çıkın. Vantilatörle bidonu kendinize yaklaştırın. Size yaklaşınca telefonunuzdan çıkaracağınız makasla ipi kesin. Benzini alın ve yine HQ'dan "Gadget Room"a gidin. Sağ taraftan Gary ile konuşup acı sosu, sıcak çikolatayı ve benzini makineye dökün. Gözlüğü alıp Ski Lodge'a gidin. Saklanan penguenle konuşun ve aldığınız iple ağı birleştirin. Balık tutulan yere gidip ağaca tuzağı kurun. İçine mumu koyun, klutzy gelip almaya çalışınca tıklayın, tuzak kapansın. Tuzağın kapandığını gören Herbert kaçacaktır, düşürdüğü tüyü alın, klutzy'i de alıp HQ'ya dönün. Gadget room'a girip Gary ile konuşun ve Klutzy'i verin. Tüyü makineye sokun. Analiz bitince geri dönün ve oyun bitsin. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.

Görev 6 Question For A Crab (Yengeç İçin Bir Soru)

Gary ile konuşun. Makineyi çalıştıracak, makine patlayacak ve yengeç kaçacak, sürekli takip edin. Bir süre sonra yuvarlanıp ormana düşeceksiniz, yine takip edin, sonra bir yere girecek siz giremeyeceksiniz. Sağ tarafa gidin. Oradan sol tarafa gidin. Telefonunuzdaki makasla ipi kesin. Çuvalı alın. En sağdan geri dönüp puffle'a bir tane verin. En sağa gidin Bir tane meyveyi içeri atın puffle da içeri girecek sizin için kapıyı açacak. Peşinden gidin tuzağa düşürüleceksiniz. Herbert size kendini tanıştıracak ve konuşacaksınız. Konuşma bitince sağ tarafa gidin ve kolun üstüne bir tane o aldığınız meyveden koyun. Puffle suyu açacak, bir tane de akan yerin yukarıdaki tarafına koyun, su yön değiştirecek. Bir tane de engeli tutan ipin ucundaki yere koyun. Böylece düzenek çalışacak ve kafesten kurtulacaksınız. Sağ tarafa gidip masadan acı sosu ve arkasındaki planı alın. Biraz daha sağa gidip ipi ve çapayı alın. Şimdi sola gidip kapıyı açın, çığ düşecek, eritmek için meyveyle acı sosu birleştirin, bu sefer puffle daha fazla yanacak ve çığı eritecek. Dışarı çıkın ve sağdaki yola girin. Oradan en soldaki yola ve yine soldaki yola girin. İple çapayı birleştirin ve dağa atın. Kurtulduğunuzda önce Ski Lodge'dan balık tutulan yere Herbert'ın yanına gidin, hangi çeşit pizza istediğini dinleyin, (bende seaweed dedi ama değişebilir de) ve yürüyerek pizza parlor'a gidin. Oradaki penguenden pizzayı isteyin. Alın ve Herbert'ın yanına dönün. Pizzayı verin, o pizzayla oyalanırken kolu çekin. Daha sonra makineyi çalıştıracaklar ama ters yöne gidecekler. Daha sonra Gary gelecek, onunla konuşup planı ona verin ve oyunu bitirin. Madalyanızı ve hediyenizi almayı unutmayın.

Görev 7 Clockwork Repairs (Saat Kulesini Tamir)
G İle konuşun, monitörlerden Snow Forts'a, Klutzy ile Herbert'ın bozduğunu göreceksiniz. Geri dönüp G ile konuşun, sağ taraftan "Gadget Room" gidin. Yine sağ taraftan cankurtaran simidini alıp Dock'a gidin. Sağ taraftaki penguenlerle konuşup vurma oyununu oynayın. 3 kere vurunca saat kulesinin parçasını size verecek. Şimdi Iceberg'e gidin, sol taraftan buzu almaya çalışın ama alamayacaksınız. O yüzden HQ'ya gidin. Sağdaki mıknatısı almaya çalışın şifre soracak, ajan alfabesine bakıp "key" yazın. Mıknatısı alıp Iceberg'e gidin. Buzu mıknatısla çekin. Oradan The Beach'e gidin. Sol tarafa gidip sarı penguenle konuşun. Kovayı alıp Ski Village'e gidin. Sol tarafta ağlayan bir penguen göreceksiniz, onları dinleyip Town'a gidin. Oradaki Penguene "Wait, I've been looking for..." deyin. Verdiği çizimi alıp Pizza Parlor'a gidin. Yerde notalar göreceksiniz. Onları alıp Stage'e gidin. Piyanonun üstüne notaları koyup çalın, böylece puffle arkadaşınız olacak. Şimdi Snow Forst'a gidin ve kovaya kar doldurun. Geri Stage'e dönüp puffle'a önce çizimi sonra kovayı verin böylece sizin için yeni bir dişli yapacak. Dişliyi alın ve HQ'ya gidin. Gadget Room'a girip soldaki makineye bu dişliyi koyun. Kolu çekin, ortaya gelince kara basın böylece sertleşecek ve yine kolu çekin. Bir de aynı yolla ateşe basarak aldığınız buz içindeki yayı eritin. Çıkan yayı alın ve Snow Forts'a gidip saate basın, parçaları yerine takın.Herbert arayacak ve sonra G ile konuşacaksınız böylece oyun bitecek. Madalyanızı almayı unutmayın.

Takıldığınız yer varsa sorabilirsiniz.

18 yorum:

Club Penguin'ci dedi ki...

teşekkürler sayenizde takıldığım yeri geçtim görev 7'de takılmıştım bi arkadaşım vardı o tüm görevleri yapmıştı ama söylemiyodu bana orasını sen yap öyle tadı kaçar diyodu.takıldığım yerde kovayla kar doldurmaktı ilk önce normal bi yerden doldurdum olmadı sonra gittim ice berg e daha serttir diye orasının karı gene olmadı:D düşünememiştim snow forst u:D

Adsız dedi ki...

ya ben o ekranda helbert çıkıyor ya ondan sonra can simitini almak için odaya girin diyor oraya giremiyorum kilitli :( yardım pls

ömer faruk sipahi dedi ki...

adsız şüyle yapman gerekiyor doktor g yani greymi ne o profesör ile konuşup açmasını iste o sana göz taraması yardımı ile kapıyı açacak

Adsız dedi ki...

o profesör ile konuş o sonrada sana açacaktır ama okuyup açmasını iste

Adsız dedi ki...

arkadaşlar yha ben 5.görevde ipi alamıyorum

Adsız dedi ki...

bide can simidini vurma oyunu oynadıgımız penguenlere veriyoduk galiba.. :)

Adsız dedi ki...

görev 7 de denilenleri yaptım ama g'yi bulamadım en sonunda :S

Adsız dedi ki...

ya en sonda snow herbert aramıyo ve g yi bulamıorum

The Okay dedi ki...

O cümle yarım kalmış kusura bakmayın şimdi düzelttim Snow Fortsa gidip saat kulesine o parçaları takmanız lazım. Ondan sonra Herbert arıyor.

Adsız dedi ki...

yha arkadslrr ben o sarı puffle a piyanoyu calamıyrormm ltfen sölein ltfnnnnnn...

yenicin dedi ki...

pizzacıdan nota kağıdını aldığına emin misin? aldıysan rengine göre çalacaksın.

Adsız dedi ki...

ewt rengine göre caldım ama ilk once dinlio sonrada dil cıkarıp gidiyo nası yapcam anlamdım..!!

Adsız dedi ki...

dişliği takamıyorum nasıl takıcam ???

Adsız dedi ki...

bak arkadaşım yellow puffle sana gelene kadar çalacaksın. ben bu oyunu 5 yıldır oynuom member de değilim.

Adsız dedi ki...

Adım ZeyNep
Yha arkadaşlar 7. görev bitince stamp alamıyorum o yüzden stamp koleksiyonum tamamlanmadı na yapmalıyım

Elif Bayrak dedi ki...

Arkadaşlar ben notaları aldım ama sahneye çıkamıyorum nasıl çıkıcam??

Adsız dedi ki...

Yeşil penguenden posterleri alamıyorum yardım eder misiniz?

Adsız dedi ki...

puffle ye çizimi nasıl veiyoruz acaba ??? :)