12 Ekim 2007 Cuma

Club Penguin Gazete Haberleri

21 Eylül:
Fall Fair partisi başlayacak

28 Eylül:
Ev kataloğu gelecek

Yeni pin gelecek.

5 Ekim:
Yeni katolog gelecek.

Ekim 12:

Yeni pin gelecek.

.

Club Penguin Oynamayan Kalmasın


POQbum .com Graphics



.
Başlıklar:
1-Club Penguin Nedir?
2-Sıkça sorulan sorular
2.1-Ajan olmak
3-Oyunu bitirme(Görevler ile)
4-Sözlük
5-Oyun içinde oyun
5.1-Oyun hakkında sırlar
Club Penguin nedir?
Buz hokeyi sahasından igloosuna, kafesinden pizzacısına kadar tam teşekküllü bir kasabaya sahip penguenlerin kendinden geçmişcesine dansedip,kartopu savaşları yaptığı, http://www.miniclip.com/games/club-penguin/en/ adresinden oynanan oyun. Oyuna giriş yaptığınızda,size ait hesap ado ve şifresi olan bir penguen veriliyor ve para kazanıp,kendinize ait eşya,kıyafet alabiliyorsunuz.

Sıkça sorulan sorular
1.Hesap almak için ne yapmalıyım ? Cevap : http://www.miniclip.com/games/club-penguin/en/ şu adrese girin starta basın create an account deyin sonra yaşınızı seçin sonra bi seçenek gelcek ok deyin 2 şık olcak 2 sinide yes deyin sonra pengueninizin rengi ne olsun dicekler istediğinizi seçin.Adınızı yazın şifrenizi yazın ardından standart yada ultimate chat i seçin sonra yeniden şifrelerinizi yazın e-mail adresinizi yazın vee-mailinize bir e posta gitti bu e-posta da ki adrese tıklayın onaylayın ve login deyin kullanıcı adı ve şifrenizi yazın girin !!
.
2.Hesap Aldım Şimdi Napçam ? Oyuna Girin Aşağıda Map vardır ordan istediğiniz yere tıklayıp gidebilirsiniz !!

3.Para Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım ? Mountain Tepesinde şişme ördeklerle yarışabilirsiniz,ski villagede balık tutabilirsiniz,maden bölümünde tren vagonuna atlayıp hareketler yapabilirsiniz,Dock bölümünde teknenin arkasına ipe bağlanmış şekilde cisimlerin üstünden zıplayarak sörf yapabilirsiniz,Townda kahve dükkanının içinde çuval taşıyabilirsiniz yine kahve dükkanının üstünde 1 oyun var onu oynayabilirsiniz,ve yine townda müzik barın 2. katından spacepioneers adlı uzay savaş oyununu oynayıp para kazanabilirsiniz !!

4.Nasıl Konuşucam ? Şuan konuşma yasağı var ilk başta çok küfür edildi diye konuşma kaldırıldı şimdi alttaki bölmede chat resmi var ona tıklayıp hello,wanna be friend gibi şeylere tıklayarak konuşabilirsiniz !!

5.Hareketlerim Neler ? Hareketleriniz için Alttaki bölmede penguen resmine tıklayın dans eden şekile tıklarsanız dans edersiniz,el işaretine tıklarsanız pengueniniz elini kaldırır ve selam verir.Bir dönme hareketi vardır ordaki 4 kareden hangisine tıklarsan o yöne döner !!

6.Kıyafet v.b. Bi Şey Alamıyorum ? Alamazsınız çünkü onlar premium üyelik ister premium için kredi kartınız olması gerekir !!Sadece gazatelerde belirli fiyata kampanyalar yapıyorlar oralardan alabilirsiniz !!

7.Görev ne ? Şu ki mesela gazetede haber yayınlanır işte pengueni dost adlı grubun gitarı çalınmıştır diye bunları club penguen in her tarafına saklayabilirler isze her tarafa tıklayıp onların tamamını bulursanız artık ne görevi yapılıyorsa gazetenin yanında amblemi vardır oraya tıklayın claim prize deyin ödülünüzü alın !!

8.Gazete Ne ? Nerden Ulaşıcam ? Gazeteyi ekranın sol üst köşesinde news yazan yere tıklayarak bakabilirsiniz gazete her haftada bir çıkar ve gazetede karikatürler bazı haberler kampanyalar parti tarihleri yazar o yüzden kaçırmayın derim sürekli takip edin !!

9.Eski Gazetelere Nerden Bakıcam ? Müzik Bara girin müzik sistemleri baslar var orda alttan sağdakine tıklayın ve aşağı inin orda dolap var uzun yeşil onun en üst soldaki çekmesine tıklayın ve eski gazeteler !!
.
10.Mesajın Yada Kartın Geldiğini Nasıl Anlıcaz ? News yani gazetenin yanına mektup varsa tıklayın !! Kart Varsa Mektubun Yanında Çıkar !!

11.Kıyafetlerimi Nasıl Değiştiricem ?Nasıl Çıakrtıcam ? Oyundayken kendi karakterinizin üstüne basın yana doğu al atla 2 ok var Üsttekinde itemler,alttakinde boyalar arka planlar v.b. vardır bunlara tıklarsanız resminiz yani pengueniniz değişir.Kıyafet çıkarmak için yine üstünüzde basın sonra resminiz çıkar orda çıkartmak istediğiniz itemin üstüne basın vee çıktı.

12.Başkasına Kart Yollama,Arkadaşlık Listesine Ekleme,Kötüler Listesine Ekleme,Profiline Bakma Nasıl Oluyor ? Şimdi kişinin pengueninin üstüne basın orda en baştaki gülen yüze tıklarsanız arkadaşlık listesine eklemek için davetiye yollamış olursunuz eğer kişi listenizdeyse çıkarmak istiyosanız o kişiye yine tıklayın yie aynı şeyin üstünde çarpı olcak ona tıklayın yes diyin ve silindi. Eğer rkadaşınızın nerede olduğunu bilmek istiyorsanız ağızsız surata tıklayın.Eğer 3. yani ev işaretine basarsanız o kişinin evine gidersiniz,Mektupa yani 4. işarete basarsanız çeşitli kartlar yollayabilirsiniz,5. işarete yani kuru kafaya basarsanız kişiye düşmanlar,kötüler listesine alırsınız,O kişi size küfür ettiyse,v.b. 6.ya yani M işaretine basınız continue diyin yese tıklayın ve kişiyi moderatore verin moderator incelesin !!Eğer uygun görürse ceza verir.Uygun görmezse ise,modu rahatsız ettiniz diye ceza alırsınız,bu tamamen onun insafiyetine kalmış.

Oyunu bitirme(Görevler ile)

Nasıl ajan olunur ve görevler:

30 Günlük Kullanıcı Olmanız Gerekmektedir..Yani 30 Gün Üye Değilseniz Ajan Olmamazsınız..Kaç Gününüz Kaldığını Öğrenmek İçin Oyuna Giriş Yapın Sağ Alt Bölümde Soru İşaretine Basın X(xx) Days Old Diyecek..30'u Geçtiyse Sağ Üst Köşede M Butonua Basın..Become A Secret Agent Butonuna Basın..Sorulara Şu Şekilde Cevap Verin..
Being mean or rude
Report them
Saying their address
I want to keep Club Penguin Safe
I want to help other penguins
.
1.görev:

--------------------------------------------------------------------------------

ilk başta konuşmaları dinleyin sonra ice rink e gidin orda sağ tarafa doğru gidin orda fotaraflar var ona basın.Sonra map e tıklayın ve ev resmin seçin sonra o resimleri verin ve pet shop a gidin orda sol tarafa doğru tahta kulübede not var ona tıklayınm ordaki sayıyı aklınızda tutun sonra sport shop a gidin ordaki adama sayıyı yazın sonra dolap açılacak ordaki can kurtaran simitlerini alıp ice rink e gidin ordaki penguenleri kurytarın sonra kurtardıktan sonra mountain e gidin ordaki teleskobu kırılan penguenin teleskobunu tamir etmek için ajan telefonunu kulanın sonra tamir etiktan sonra teleskoptan yeşil puffle a kabın gördüğnüzde sport shop a gidin ordan halatı alın ve dojonun olduğu yere gidin en üstte kadar çıkın dağın tepesine halatı atın ve tırmanın sonra zaten sana madalya ve resim veriyorlar bu dar:)
.
2.görev:
Öncelikle G sizden bir şifreli sözcük istiyor, Şifreli sözcük MOGUL (İsteyen Ski Mountain'daki tabelaların şifresini çözebilir ) Daha sonra sizden yeni taşıtını denemenizi isteyecek, kabul ediyoruz, denemeye başladıktan sonra isteyen oynasın, isteyen hemen ölsün çünkü iki seçenekte de aynı yere geliyoruz, KZA YAPIYORUZ!!! Sonra gözümüzü bir açıyoruz ki heryer dağılmış dağın ortasında kalmışız... Bundan sonrası şöyle;
Yerde Survival Guide yazan kitabı ve soldaki ipi alın, sandalyenin yanındaki yoldan gidin ve 3 adet O beriies alın, ilerdeki kütüğe doğru ilerleyin, puffle lar göreceksiniz, tıklayın, sadece siyah puffle kalacaktır, ona bir adet O beriies verin, en soldaki yoldan ilerleyin, kayağın tekini alın, sonra tekrardan soldaki yoldan, ve nehire doğru gidin, daha sonra ip ile önce kayağı, sonra da o beriires i birleştirin, bunu nehre uzatın, tuttuğunuz balığı alın, sağdaki yoldan gidin, ağaçta kahverengü birşey olduğunu farkedeceksiniz, ağacın gövdesine birkaç kez tıklayın, düşen tavayı alın, sonra tekrar nehire doğru gidin, sağ taraftaki kütüğü alın, tavaya nehirdeki suyu doldurun, ilerideki mağaraya (kayaya) doğru gidin, alılara tıklayın ve içeri girin, yerdeki taşa tıklayın, oluşan yuvarlağa kütüğü, daha sonra kitabı koyun, puffle a sor berry i verin, yaan ateşin üstüne balığı koyun, piştikten sonra balığa tıklayın, aynı şeyi teve için de yapın, pengueniniz minik bir uyluya dalacak, uyandıktan sonra mağaradan çıkın, ve oyunumuz bitti!!
.
3.GÖREV

ilk başta karşınızdaki penguenle konuşun.ardından o penguen kapıyı kapatıcaktır ama geri açamıyacaktır.bu nedenle kasa kapısının sağındaki kapıdan içeri giriyoruz
etrafa bakınıp koltuğun altına tıklıyoruz disketin yanındaki atacı ve disketi alıp aynı odadaki bilgisayara basıyoruz.disketi takıp bilgisayarı açıyoruz.my files ve ardından combination number e vbasıyoruz.oradaki sayıları kuzey güney doğu batı olarak ezberledikten sonra kasa kapısına gidip kırmızı bir tuşun olduğu yere basıyoruz oradaki karelere kuzey güney doğu batı olarak numaraları yazıyoruz.daha sonra confirm e basıyoruz.kasa kapısı açılıyor penguenle konuştuktan sonra kasaya giriyoruz ve penguenle konuşmaya devam ediyoruz.konuşma bittikten sonra telsizimiz çalıyor bu yüzden HQ ya gidiyoruz.orada G ile konuşuyoruz.bizden bir ekrana bakmamızı istiyor bakıyoruz ve geri dönüp konuşmaya devam ediyoruz.size bir çekmece açıyor ve o çekmeceden sol üst taraftaki kare kahverengi anahtarı alıyoruz ve gift şopa gelip kasanın yanındaki odaya giriporadaki kitli kapıya anahtarı seçip basıyoruz ve odadan giriyoruz daha sonra telsisimizi seçiyoruz telsisimizin üstündeki tools ye basıp ingiliz anahtarını seçiyoruz(yani makas ve tarağın dışındaki şeyi)ve anahtar elimizde iken poer box a (yani oradaki metal renk kutuya basıyoruz.ingiliz anahtarını bırakıp açılan yere tıklıyoruz.ve atacı seçip ortaya basıyoruz.alet bozuluyor.HQ ya gidiyoruz G ile konuşuyoruz ve ardından biraz sağa bakıyoruz masanın üstündeki ampullu aleti alıp gift shop a gidiyoruz ve kasadaki ajanla konuşup town a gidiyoruz.oradaki ağlayan penguenle konuşup night clup a giriyoruz.aşağıdan inventorye basıp ampullu alte basıyoruz ve night cluptaki hapörlörün birinden aşağı iniyoruzorada da aleti açıp sağa dönüyoruz.iyice arkaya döndüğümüzde duvarda fuse box yazan kutuya tıklıyoruz tüm yuşları yeşil yapana kadar uğraştıktan sonra night clup a geri dönüp oradaki penguenle konuşuyoruz ve gift shop a gidiyoruz kasanın yanındaki kapıdan girip onun yanındaki daha önceden anahtar ile açtığımız kapıdan girip o kutunun hemen yanındaki ızgarada( yani su aşağı gitsin die olan yere)bir beyaz tüy olucak onu alıyoruz ve HQ ya gidiyoruz ve G ile konuşuyoruz.ve o tüyü verip konuştuktan sonra görev bitiyor ....
.
4.GÖREV

''G ile konuşun size gadget room un kapısını açacak açtığı kapıdan içeri girin can simitlerini alın ve dışarı çıkın.The beach daki light house a girin orda kırmızı bi kayık var onun üzerindeki ipi alın.Sonra yukarı çıkın ve ingiliz anahtarıyla teleskopu sökün ve teleskopu da alın.Ski village deki eve girin ve balık oltasını alın.Oltayı aldıktan sonra sport shop a girin yukarı kata çıkın ordaki pencereye teleskopu yerleştirin.Yerleştirdikten sonra teleskoptan baktığınızda yardım bekleyen 4 penguen göreceksiniz,teleskop yardımıyla penguenlere ulaşılan yolu bulun.Yolu öğrendikten sonra map e tıklayın ve mountain e gidin.Mountain e gitmeden önce kahverengi bir penguen var onunla konuşun.Mountain e geldiğinizde sol alta tıklayın 3 taraflı yol çıkacak.Daha önce teleskop yardımıyla buldunuğunuz yoldan gidin.Yolun sonuna geldiğinizde araçlarınızdan; can simidi,ip,olta yı birleştirin ve aşağıya doğru sarkıtın.ilk 2 pengueni kurtardıktan sonra o iki pengueni sol taraftaki siyah taşın oraya bırakın.3. pengueni kurtarmak için 3. penguenin üzerindeki dalı can simidiyle kırın ve 3. pengueni de diğer 2 pengueni bıraktığınız yere bırakın.4. pengueni kurtarmak biraz zor...3 penguen bütün gücüyle siyah taşı aşağıya itecekler 4. penguen hava yastığının üzerinde kaldığı için taş hava yastığının üzerine düşecek ve 4. penguen yukarıya doğru uçacak.Şimdi can simitleriyle 4 pengueni kurtarabilirsiniz.Penguenleri bıraktıktan sonra G ile konuşun ve 4. ajanlık madalyasını kazanın!...
.
TOUR ŞAPKASI

ALMA

Bir tourcu olabilmek için kesinlikle 45 günlük olmaz bu aynen ajan olmak için gereken gibidir.İşte soru ve cevapları:

S: How do you get a pin?
P: Walk on top of it

S: What is the name of Captain Rockhopper's ship?
P: The Migrator

S: What is name of the big fish in Ice Fishing?
P: Mullet

S: What item is always hidden in a different place in clothing catalog every month?
P: The Viking Helmet

S: What item is twrown out of the truck in Level 4 of Bean Counters?
P: A flower pot

S: Which of these games has a shark int it?
P: Jet Pack

S: Which room has a cuckoo clock?
P: Ski Lodge

S: How does the pink puffle play?
P: Skips with a skipping rope

S: Which of these rooms doesn't have music playing in the background?
P: Pet Shop

S: Whic color of puffle can catch on fire?
P: Black

S: In what room can you find old copies of the Penguin Times?
P: Boiler Room

S: How many coins does it cost to buy a player card background? P:60

S: What day does the newspaper come out?
P: Thursday

S: Which of these rooms does not have a game in it?
P: Beach

S: How many Sled Racing tracks are there?
P: 4

BÜTÜN BU SORULAR ÇIKMIYOR YANİ ARADAN SEÇİP VERİYORLAR

İŞLEMLERİ YAPTIKTAN SONRA YES (EVET)DİYİN YUOKSA BİR DAHA AYNI İŞLEMLERİ YAPMAK ZORUNDA KALIRSINIZ
.
Sözlük
Club Penguin:İnternet üzerinden oynanabilen bir tür arkadaşlık oyunu. Oyunda güncel partyler veriliyor ve pin dağıtımı söz konusu.
Pin:Club Penguin adlı oyunda verilen küçük bir simgedir. Genelde 2 haftada bir dağıtılır ve herhangi bir amacı yoktur.
Membership:Club Penguin'deki paralı üyelere denir. (Bkz. Premium)
Become a member : Bir paralı üye ol demektir.
Rockhopper:Club Penguin'deki korsanımızdır. Gemisinde eğer bir sorun çıkmazsa her ay düzenli olarak gelir ve bir tanesi free item olmak üzere bir kaç eşya getirir.
Free item : Bedava obje.
Migrator : Rockhopper'ın gemisinin adı.
Buddy : Arkadaş.
Wanna be friends ? : Oyunda genelde yabancıların kullandığı " Arkadaş olabilir miyiz ? " sorusu .
Agent HQ : Sadece ajanların gidebildiği bir gizli kontrol odasıdır.
Swear : Küfür.
Trainer : Bir çeşit hile programıdır. Kullanılması tavsiye edilmez. Fazla kullanıldığı taktirde sınırsız banlanma ihtimaliniz yüksektir.
Ban: Atılma.
Waiter/Waitor Genelde Pizza Parlor'da anlamı "Garson" olan kelimedir.
Gift Cards: Alındığında Club Penguin'in sattığı t-shirt, anahtarlık ve şapka gibi giyecek ve eşyalarda indirimi sağlayan bir çeşit abonelik kartıdır.
Oyun içinde oyun
.
Başlarken not:Oyunları kapatmak için sağ üst köşedeki "X" tıklayın.
Sörf oyunu
Oyuna başlarken,sol alt köşedeki "Map" yazısına tıklayın.Haritadan,en sağda bulunan "Cove"u tıklayın.Orada,"Surf" yazan bölgeye tıklayıp,açılan pencereye "Yes" diyin.Oynama şeklinizi seçip,play'e tıklayın.Boşluk tuşu ile hızlanır,yön oklarıyla artistlik yaparak puan kazandırır.Ayrıca mouse'u yukarı götürürseniz yukarı,aşağıya götürürseniz aşağı gider.
Not:"Surf Lesson" ile başlamanızı tavsiye ederim.Sörf oyunu konusunda size ders veriyor,oradaki Mouse'un hareketlerini takip edin yeter.Hocadan onay aldıktan sonra "Competition"a geçin,kendinizi test edin.Jürinin hepsinden iyi puan alınca "Freestyle" ile serbest yapın,profesyonelleşin.Ardından "Survival"da mücadele edin.Bu,oyunda profesyonelleşmenizi sağlar.
Dürbün
.
Cove'da,cankurtaran koltuğunun yanında asılı duran dürbüne tıklayın ve manzarayı seyredin.
Not:Dürbünü sağa-sola çeviremiyoruz ne yazık ki.Balıkları,dalgaları vs.seyrediyoruz.Bıkınca sağ üst köşedeki "X"e tıklayıp kapatabiliriz.
Thin Ice(Atari oyunu)
Sağ alttaki "Map"ten en ortadaki Town'u bulun.Büyük bir "Water Party" ilanı gördünüz mü?İşte onun altındaki yıldızlı kapıdan içeriye tıklayın.Dance Club'dasınız.En sağdaki lambanın altında bir kapı olacak--içinde merdiven olan.Oradaki merdivene tıklayın.Geldiğimiz yerde iki tane atari var:Thin Ice oyununu ve Astro Barrier oyununu açan.Siz soldakiyle,yani Thin Ice'la başlayın.Açılan pencerede "Yes"i tıklayın.Start diyin,oyun başlasın.Yön oklarıyla kırmızı yere gitmeye çalışın.Dikkat:Git gide zorlaşıyor.
Not:Gittiğiniz yollardan geri dönemiyorsunuz.Bu yüzden gideceğiniz yeri düzgün kullanın.
Astro Barrier(Atari Oyunu)
Town'daki Dance Club'daki kapıda,Thin Ice'ın sağındaki Atari oyunu.Açtıktan sonra "Play"e tıklayın.Sağ ve sol oklarıyla uçağı yönlendirerek,yuvarlakları boşluk tuşu ile vurmaya çalışacağız.
Not:Sağ üst köşeden oyunu kapatabilirsiniz.Sıkıcı bir oyun olsa da dikkat edin,yuvarlaklar git gide hızlanıyor.
Jetpack
Map'ten The Beach'e gidin.Sol üstteki Kırmızı/Beyazlı yere girin.Sağdaki merdivene tıklayarak yukarı çıkın.To top yazılı,sol üstü gösteren oka tıklayın.Geldiğiniz yerde,sağdaki kapağa tıklayıp oyunu başlatın.Açılan pencereye "yes" deyip "Start"a basın.Altınları toplayın.
Not:Oyundan çıkış yok.Game Over diyene kadar gidin,ama sizin için bir iyiliği var,o da altın kazanmanızı sağlaması.
Teleskop
Jetpack'i oynadığınız yerde en soldaki teleskopa tıklayarak manzarayı seyredin.
Not:Bu teleskop da çevrilmiyor.Ama sağ üst köşedeki X ile kapatılabilir.
Jet-Ski
Map'ten en alt soldaki Dock'a tıklayın.Sol alttaki Jet Ski'nin arka koltuğundaki can simidine tıklayın.Yes'e,ardından Ready'e basın.Oyun başlasın.
Not:Bu mini-oyunda karakteri mouse ile yönetiyoruz.Sağa doğru gidersek sağa,sola gidersek sola gider.Tıklama ile engelleri aşar.Can simitlerini mutlaka alın.
Kayak Yarışı
Map'ten en arkadaki Mountain'a tıklayın.Oradaki çubuklara tıklayarak kendinize bir kişi bulun ve oyununuzu oynayın.
Not:Boşluk tuşu zıplama.Yön oklarını kullanabilirsiniz.
Pizza hazırlama
Town'un sağındaki Plaza'ya tıklayın.Sağdaki Pizzacıya girin.Orada üzerinde Kitchen yazan bir yer olacak.İçeri girip,Yes ve Play'e basın.Pizzanızı yapın.
Not:Üstte pizzaya hangi malzemeleri koyacağınız yazar.Pizzayı bu şekilde hazırlarsanız puan alırsınız.Sağ üstteki "X" ile oyunu kapatabilirsiniz.
Puflle yakalamaca
Pet Shop'a girin.En sağdaki,üzerinde "Employees" yazan kapıya tıklayın.Yes ve Start diyin.Oyunu başlatın.
.